Karvekålsuppe

Karve
Ferske blad og røtter av karve har lenge vært brukt i grønnsaks- og ren karvekålsuppe. Dette var en viktig c-vitaminkilde tidlig om våren i gammel tid.

Karve er fin å plukke nå og vokser i Harsheimlia.

Karvekålsuppe

·         3 ss meierismør
·         1 l lys kjøttbuljong eller lys kraft
·         4 ss hvetemel
·         1 dl matfløte
·         1 ½ dl karvekål , finklippet
·         2 stk hardkokte egg i båter

Fremgangsmåte
Smelt smøret, rør inn melet og spe med kraften. La koke ca 10 minutter og rør inn karvekål. Kok videre, tilsett fløten og smak godt til med salt.
Server karvekålsuppe rykende varmt med eggebåter i.

Smaker godt med brød eller flatbrød til.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bookmarks

Oldemor 104 år

Brukseieren